Sunday | Foodday 🍴 Kaasstengels

Recepten

Heey!

Het lijkt me erg leuk om elke zondag een makkelijk en lekker recept te plaatsen. Sunday = Foodday! Ik plaats elke zondag een recept die makkelijk te bereiden is. Dat kan een recept zijn die ik ergens heb gezien of ik zelfs al een keer heb gemaakt. Vandaag zijn het kaasstengels! Ze zijn lekker als tussendoor en geschikt voor feestjes. Ik heb het idee gezien bij allrecipes.nl .Vandaag laat ik zien hoe je ze makkelijk zelf kunt maken!

2015/02/img_9673.jpg
Ingrediënten:
• 85 gr boter
• 125 gr bloem
• 1/2 theelepel zout
• 110 gr geraspte cheddarkaas (of bijv. belegen kaas)
• 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 1 1/2 eetlepel melk

Let’s cook!
1.De oven voorverwarmen op 180°C / gasovenstand 4.
2.Snijd de boter in stukjes ter grootte van je duim.
3.Doe de boter, bloem, zout, kaas in de mixer.
4.Meng tot een grof kruimeldeeg.
5.Voeg de melk toe en meng nogmaals tot het mengsel een grote deegbal vormt.
6.Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
7.Snijd met behulp van een dun mes een groot vierkant. Snijd het deeg in dunne reepjes, ongeveer 10 mm breed en ongeveer 15 mm lang. Als de reepjes breken, knijp je ze gewoon weer bij elkaar.

2015/02/img_9672.jpg
8.Leg de reepjes op een niet ingevette bakplaat. Je kunt de reepjes ook een paar keer draaien, maar dit hoeft niet.
9.Bak ongeveer 15 minuten tot ze wat gerezen en lichtbruin zijn. Bak ze niet te lang.
10.Haal ze uit de oven. Bestrooi licht met nog wat meer geraspte Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk! 💖

Advertenties

Een gedachte over “Sunday | Foodday 🍴 Kaasstengels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s