Het jaar 2017

Lifestyle, Persoonlijk

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het jaar 2017 het belangrijkste jaar voor mij is geweest tot nu toe. In dit jaar zijn er heel erg veel belangrijke dingen gebeurd en vandaag ga ik de hoogtepunten behandelen met jullie!

Het jaar 2017

Het jaar begon met een nieuwjaarskus van mijn vriend. Ik had heel erg zin in het nieuwe jaar omdat ik wist dat er wat belangrijke gebeurtenissen zouden gebeuren dit jaar.

ef2eb9d5f4e5a6959c0f139e1957cb47

Mijn 18e verjaardag

Het jaar begon dus ook goed omdat ik op 9 maart 18 jaar werd. Je 18e verjaardag is toch wel een van de belangrijkste verjaardagen van je leven en ik werd op mijn verjaardag verrast met een groot etentje met de hele familie. Familie uit verschillende plekken in het land kwamen langs en ook mijn vriend (die nu in Engeland woont) kwam als verassing langs. Het was allemaal een grote verassing voor mij! Daarna heb ik het nog groots gevierd met mijn vrienden. Het was een top verjaardag!

1 jaar jubileum

Op 17 maart had ik 1 jaar een relatie met mijn vriend. We zijn 1 jaar samen en dat voelt zo speciaal. We hadden het gevierd met kleine cadeautjes en een romantisch etentje.

Eindexamen HAVO

En toen begon de meest stressvolle periode van het jaar. De examens.. Ik ging voor het eerst eindexamen doen in havo en ik vond het super spannend! Ik had me goed voorbereid en dat resulteerde ook goed want ik was in 1 keer geslaagd! Ik was nog nooit zo trots op mijzelf geweest en ik had het uitgebreid gevierd met mijn klasgenoten, vrienden en familie. Het voelt zo raar nu om te zeggen dat de middelbare schooltijd voorbij is..

Eerste vakantie samen met mijn vriend

Dit jaar ben ik ook voor het eerst op vakantie gegaan met mijn vriend. We zijn naar Tenerife geweest en dit was de eerste keer voor mij naar een Canarisch eiland. Het was een prachtige vakantie en ook zo speciaal omdat het alleen ons tweetjes was. We hebben daar prachtige dingen gedaan zoals naar een van de mooiste waterparken van de wereld, we hebben dolfijnen en walvissen gezien tijdens een boottocht en we hebben prachtige plekjes bezocht.

Eerste jaar van mijn HBO studie

Dit is ook wel een heel erg speciale gebeurtenis in mijn leven. Dit jaar ben ik begonnen met de studie International Communication. Ik heb het heel erg naar mijn zin en de studie is echt iets voor mij. Door deze studie heb ik ook heel veel verschillende mensen mogen leren kennen van overal op de wereld. Mijn klasje is erg internationaal met mensen uit China, Japan, Argentinië, Mexico, Bulgarije, Duitsland en ga zo maar door!

Op kamers

Omdat mijn school aardig een eindje is van mijn huis en ik het reizen wat te veel vond op een gegeven moment, ben ik verhuist naar Groningen. Nu zit ik hier op kamers en ik heb het er erg naar mijn zin! Het was in het begin wel even wennen omdat je nu natuurlijk alles helemaal zelf moet doen. Het koken, boodschappen, was doen en schoonmaken.

Rijbewijs

Ik mag ook met trots zeggen dat ik dit jaar mijn rijbewijs heb gehaald! Het heeft wat moeite gekost maar uiteindelijk is het gelukt hoor! 🙂 Dit heeft mij best wel wat een zelfstandiger gevoel gegeven omdat je overal zelf kunt komen en niet altijd meer afhankelijk hoeft te zijn van anderen en van het OV.

Overlijden van mijn opa

Na al die positiviteit is er toch ook iets heel naars gebeurd. Mijn opa is eind dit jaar plotseling overleden. Hij was al wel hartpatiënt en we wisten dat het niet zo heel erg goed met hem ging maar toch komen zulke dingen onverwachts.. Hij is vredig in zijn slaap overleden zonder pijn wat ik toch wel erg fijn vind.

Zo, dit waren toch wel de hoogtepunten van mijn 2017! Ik kan niet wachten om van 2018 ook weer zo’n leuk jaar te maken en ik ben ook erg benieuwd naar jouw ultieme hoogtepunt van 2017!

Liefs,

Nynke

Advertenties

2 gedachtes over “Het jaar 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s